Ervaring Ouders Duco

Duco is in het najaar van 2010 begonnen met wennen in het logeerhuis van de Stichting Logeerplezier. Voor hij ging logeren kon hij thuis al uitgebreid kennis maken met zijn begeleidster. Er was direct een duidelijke wederzijdse “klik”, wat het voor ons makkelijker maakte om onze zoon “uit te besteden”.

Duco raakte al snel thuis in het logeerplezierhuis. Hij mag in de logeerbus zelf kiezen welke muziek er aan mag: dat maakt de reis tot een feestje. Het huisje is overzichtelijk met een flink terras er omheen waar de kinderen veilig buiten kunnen spelen. Er worden regelmatig bijzondere dingen georganiseerd, zoals: naar de dierentuin, naar de manege, pannenkoeken eten in het pannenkoekenhuis of naar de cliniclowns.

Het geeft ons het gevoel dat Duco een korte vakantie viert en leuke dingen beleeft. Het kleinschalige vinden wij heel prettig. Zeker in het begin konden wij zo vaak we wilden even bellen of sms-en of alles goed ging. Daar hebben we nu geen behoefte meer aan: we weten dat het goed gaat en dat Duco het reuze naar zijn zin heeft. Het feit dat hij nu baldadig begint te worden en boevenstreken uithaalt is voor ons het bewijs dat hij zich volledig op zijn gemak voelt.

Heel prettig vinden wij de één op één begeleiding. Het houdt de communicatielijnen kort, de begeleidster/begeleider kan het kind goed leren kennen en vice versa. Daardoor kan optimaal worden ingespeeld op de wensen van ons als ouders en op de mogelijkheden en/of beperkingen van de kinderen.

De begeleiding is professioneel, maar daarnaast persoonlijk en liefdevol. Dit merk je door bijvoorbeeld het cadeautje dat Duco krijgt, als hij jarig is geweest of het moederdagcadeau dat wordt gemaakt in het moederdagweekend. Een ander voorbeeld is het fotoboekje dat sinds kort van de logeerweekenden wordt gemaakt en waar je samen met je kind nog eens doorheen kunt bladeren.

Wij zijn heel blij dat we de kans hebben gekregen via Stichting Logeerplezier Duco te “leren” logeren.

We hopen er nog lang gebruik van te mogen maken!

Elsbeth en Henk (ouders van Duco)

 

Over ons

Stichting Logeerplezier is een kleinschalige persoonlijke stichting zonder winstoogmerk die draait op de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Positieve baten van de stichting worden gebruikt voor het verbeteren van de huisvestingsmogelijkheden, voorzieningen en hulpmiddelen.
Family

Contact

Neem contact met ons opbottom