Over Logeerplezier

Stichting Logeerplezier is opgericht door ons Patricia en Rini van Solingen. Ons gezin bestaat uit een dochter Bo (2001) en een zoon Bas (2003). Bas heeft een zwaar verstandelijke handicap door een 22q13-chromosoomdefect.

Met het hele gezin gewoon op vakantie gaan werd door de 1 op 1 begeleiding die Bas nodig heeft en de hulpmiddelen die er niet waren voor ons haast onmogelijk. We kwamen altijd vermoeider van vakantie terug dan dat we vertrokken. Bas heeft thuis bijvoorbeeld een afgesloten bed dus moest er op vakantie altijd een constructie gemaakt worden zodat hij er niet uit kon klimmen. Er moest daarnaast eigenlijk ook een hek om het huisje zijn en afsluitbare kastjes. Dus: de IKEA sluitingen gingen mee op vakantie. Toch was het eigenlijk niet te doen. Tijdens de vakantie in 2007 besloten we dat het niet meer ging en dat we voortaan niet meer met z’n allen op vakantie zouden gaan. Aan de ene kant was dat een moeilijke beslissing; aan de andere kant hadden we eigenlijk geen keuze. Het ging gewoon niet meer.

Om daarnaast af en toe een weekend ‘vrij’ te zijn van de intensieve zorg voor Bas, zijn we tevens op zoek gegaan naar een geschikte logeerplek. Bij het zoeken naar weekendlogeeropvang voor Bas werden we geconfronteerd met lange wachtlijsten van (destijds) langer dan 3 jaar. Bovendien, en voor ons eigenlijk doorslaggevender, kwamen we bij instellingen die ons geen ‘vakantiegevoel’ gaven. Als je als ouders de zorg voor je kind al uit handen geeft dan moet dit wel goed voelen, vinden wij. Als je namelijk het idee hebt dat je kind het niet goed heeft in zo’n weekend, dan kun je zelf nog niet écht ontspannen. Het moet gewoon kloppen.

In 2008 besloten we dan ook dat het tijd werd om voor een oplossing te zorgen waar meer gezinnen met een gehandicapt kind van kunnen profiteren. Het idee: logeeropvang in een aantal weekenden (eerst met behulp van een andere organisatie, maar tegenwoordig door ons zelf georganiseerd) en verhuur tijdens de vakanties en overige weekenden en midweken. Om dat onafhankelijk te houden zijn we daarvoor een stichting gestart: Stichting Logeerplezier. De eerste actie van Logeerplezier was: op Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen een vakantiehuisje kopen. Daarna een website maken en de rest is inmiddels geschiedenis.

Logeerplezier heeft twee huisjes en drie logeerweekenden per maand. De huisjes zijn volledig aangepast aan de wensen voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen. De huisjes worden beschikbaar gesteld voor vakanties en voor logeeropvang.

 

 

Over ons

Stichting Logeerplezier is een kleinschalige persoonlijke stichting zonder winstoogmerk die draait op de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Positieve baten van de stichting worden gebruikt voor het verbeteren van de huisvestingsmogelijkheden, voorzieningen en hulpmiddelen.
Family

Contact

Neem contact met ons opbottom